19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në Maqedoninë e Veriut shpenzimet minimale të jetesës në korrik janë 47.042 denarë, thonë nga LSM

Shpenzimet minimale të një familjeje për muajin korrik janë 47.042 denarë, sipas llogaritjeve të Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë (LSM), përcjell TV21. Sipas Sindikatës, kjo shumë nuk mjafton as për familjet që kanë nga dy të punësuar, që kanë të ardhura në një pagë mesatare dhe një pagë minimale.

“Kjo duke pasur parasysh se inflacioni prej 16 për qind e zhvlerëson vlerën e pagave dhe prej këtu shuma prej 18.000 denarëve, që është paga minimale në Maqedoni, ka vlerë reale prej 15.120 denarëve, ndërsa shuma e pagës mesatare neto prej 31.525 denarëve ka vlerë reale prej 26.481 denarë, me çka në masë të madhe është varfëruar punëtori dhe qytetari në Maqedoni”, thonë mes tjerash nga LSM.

Të fundit