25/07/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

NË OHËR NUK KA MJAFTUESHËM ROJE SHPËTIMI, PLAZHET JANË TË PASIGURTA

Vitin e kaluar janë punësuar vetëm 20 roje shpëtimi në 34 plazhe më të mëdha në bregdetin e Ohrit, dhe e njëjta gjë pritet të jetë edhe këtë vit.

Nëse merren parasysh edhe ato më të voglat, përqindja e plazheve të sigurta është rreth 30 për qind. Sipas ekspertëve, por edhe qytetarëve të Ohrit, kjo është shumë pak dhe mund të ndikojë negativisht në imazhin e Ohrit si destinacion turistik, sepse për turistët siguria është prioriteti i parë kudo që shkojnë.

“Ata nuk janë të sigurt, nuk janë.” Duhet të ketë shpëtimtarë, duhet të ketë roje”.

“Të gjitha plazhet duhet të kenë roje shpëtimi për të garantuar sigurinë e notuesve”.

“Do të vijë dikush nga Shkupi, nga kudo në Republikën e Maqedonisë apo nga jashtë, nuk di të notojë. Duhet të ketë roje shpëtimi në çdo plazh”.

Se sa i madh është roli i shpëtimtarëve, tregojnë të dhënat e vitit të kaluar kur kanë pasur 14 ndërhyrje gjatë të cilave janë shpëtuar 10 mbytës aktivë dhe 4 pasivë.

“Kursimi i ujit jo vetëm këtu, por kudo në botë është i justifikuar me fakte. Mund të themi se që nga viti 2005, kur filluam të organizojmë këtë lloj aktiviteti, këto lloj shërbimesh, nuk kemi pasur asnjë rast fatal të mbytjes në një zonë të shënuar ku punon shpëtimtari i ujit”, thotë Sasho Toçkov.

Plazhet që nuk kanë koncesionarë do të jenë hallka më e dobët këtë vit përsa i përket sigurisë së notarëve. Ndaj atyre duhet të vendosen tabela që qytetarët të lahen në rrezikun e tyre.

Të fundit