24/06/2024
18.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në “Trajektore” prezantohen provat materiale

Me prezantimin e provave materiale të Prokurorisë Speciale Publike në Gjykatën penale, sot vazhdoi gjykimi për lëndën “Trajektorja” në të cilën akuzon ish-kryeministri Nikolla Gruevski, ish-ministri i Transportit dhe Lidhjeve Mile Janakievski, ish-zëvendëskryeministri Vlladimir Peshevski dhe ish-drejtori i NP “Rrugë shtetërore” Lupço Georgievski.

Prokurorja Lile Stefanova lexoi stenogramë nga Komisioni kuvendor për transport dhe lidhje. Në një prej tyre, deputeti i atëhershëm Jani Makraduli deputetëve u theksoi se shuma për ndërtimin e autostradave është shumë e lartë në krahasim me rrugët e njëjta të tilla të cilat janë ndërtuar në vendet fqinje. Në këtë reaguan Janakievski dhe deputetët e VMRO-DPMNE-së, të cilët theksuan se shkalla bankare e fqinjve ishte 2,5 për qind, ndërsa, për ne ajo arrin 2 për qind.

Deputetët nga shumica e atëhershme replikuan edhe në lidhje me shumat për ndërtimin e rrugëve, me ç’rast theksuan në konfiguracionin e ndryshëm në terren si arsyetim të “çmimit të lartë”.

Sipas aktakuzës së PSP-së, të akuzuarit në gjysmën e dytë të vitit 2012 dhe gjatë vitit 2013 kanë ndërmarrë shumë veprime me të cilat në procedurën për përzgjedhjen e kompanisë për ndërtimin e autostradave Milladinovci – Shtip dhe Kërçovë – Ohër i kanë shfrytëzuar dhe i tejkaluar autorizimet e tyre. Me këtë i kanë shkaktuar dëm Buxhetit prej të paktën 155 milionë euro.

Të fundit