03/03/2024
8.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në Universitetin “DePaul” në Chicago hapet katedra e parë për studime të Albanalogjisë

Në Universitetin DePaul në Chicago, Shtetet e Bashkuara të Amerikës është hapur katedra e parë për studime të kompletuara të Albanalogjisë, me udhëheqës profesor Gazmend Kapllani, shkruan albinfo.ch.

Përveç të rinjve me prejardhje shqiptare, katedra është e hapur dhe për komunitet e tjera në Amerikë që kanë interesim të studiojnë albanologjinë.

Ky është një hap shumë i rëndësishëm për një advancim të aleancës Shqiptaro-Amerikano, dhe për informimin e shumë njerëzve që zgjedhin këtë katedër për historinë dhe vlerat Shqiptare.

 

Të fundit