20/07/2024
21.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nikoloski: Nuk do të lejoj që 4400 familje të Postës dhe Hekurudhave të mbeten pa rrogë, por duhet ditur se qeveria e kaluar i ka shpenzuar të gjitha paratë

Në fjalën time të hapjes, kam thënë se cila është gjendja aktuale në vend. Unë dua të ndaj disa informacione që të dini edhe ju. Vrima e buxhetit është e madhe, shpenzimet janë të mëdha, por kjo nuk do të thotë se nuk do ta realizojmë atë që premtojmë, edhe me ribalancimin e buxhetit, i cili duhet të miratohet nga Kuvendi deri në fund të korrikut dhe të dorëzohet tashmë në vijim. Javore planifikojmë që komunave t’u ndahen 100 milionë euro ndihmë me pakon për komunat që e kemi premtuar e cila do të jetë 250 milionë euro sepse do të jetë një vit i tërë dhe pensionet po rriten për 5000 denarë siç kemi premtuar dhe duke filluar. muajin e ardhshëm me 2.500 denarë dhe deri në mars edhe 2.500 denarë në mënyrë që 5.000 denarë në një vit siç e kemi premtuar, tha nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikoloski, në shënimin e 34 vjetorit nga themelimi i Komitetit Komunal të VMRO -DPMNE -së.   në Strumicë dhe shtoi:

Sa i përket situatës, mund të them vetëm për departamentin tim, është katastrofike financiarisht. Për momentin po luftojmë 4400 persona në përgjithësi nëse do të mund të marrin rrogë deri në fund të vitit. Bëhet fjalë për punonjësit e Postës, Transportit të Hekurudhave të Maqedonisë dhe Infrastrukturës së Hekurudhave të Maqedonisë. Fatkeqësisht, menaxhmenti i mëparshëm i ka shpenzuar mjetet për punë që është dashur për 12 muaj, i ka shpenzuar për 6 muaj dhe në 6 muajt e mbetur po luftojmë nëse këta punëtorë do të paguhen fare. Me të vërtetë po bëjmë përpjekje mbinjerëzore me punëtorët e Ministrisë së Transportit që të kemi sukses në sigurimin e pagave për këta punëtorë – tha Nikolloski.

Lidhur me atë se a do të paguhen punëtorët dhe a ka ndonjë zgjidhje, Nikolloski tha se nuk do të lejojë që 4400 familje të mbeten pa të ardhura.

Jemi duke punuar intensivisht me punonjësit e Ministrisë së Transporteve, por njerëzit duhet ta dinë të vërtetën, e cila është se buxhetet e marra nga këto tri ndërmarrje publike janë shpenzuar nga menaxhmenti i mëparshëm për gjashtë muaj, kjo është e vërteta. Dhe sigurisht nuk do të lejoj që 4400 familje të mbeten pa të ardhura, por duhet ta dinë të vërtetën – tha Nikoloski.

Të fundit