27/05/2024
13.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Një 39-vjeçare pas lindjes, është hedhur nga kati i parë i Klinikës së Gjinekologjisë tani është në gjendje kritike.

Një grua 39-vjeçare është duke luftuar për jetën pasi është hedhur nga kati i parë i Klinikës Gjinekologjike në Shkup. Ajo sapo ka sjellë në jetë një djalë të shëndetshëm, i cili u ngjiz me fekondim in vitro.

Merrni lajme në Viber
Ajo u dërgua në spital në javën e 36-të të shtatzënisë. Është konstatuar se bëhet fjalë për shkëputje të parakohshme të dyshekut, e cila ka rrezikuar si nënën ashtu edhe fëmijën dhe për këtë arsye është dërguar në sallën e lindjes dhe në 14 minuta është sjellë me prerje cezariane. Fëmija është në gjendje të mirë.

Gruaja është transferuar në KARIL, ku është operuar, por ndodhet në gjendje kritike për jetën.

– Një paciente femër 39 vjeçare nga Shkupi më 28 qershor është pranuar në Klinikën për Gjinekologji dhe Obstetrikë  – Shkup. në orën 21.16 për shkak të gjakderdhjes në tremujorin e fundit të shtatzënisë (36 javë shtatzënie). Pacientja është ekzaminuar menjëherë nga specialisti kujdestar në klinikën e urgjencës dhe është konstatuar se bëhet fjalë për shkëputje të parakohshme të placentës, gjendje që rrezikon në mënyrë jetike fetusin dhe rrezikon rëndë shëndetin e nënës. Pacientja u shtrua menjëherë në sallën e lindjes dhe pas një përgatitjeje të shkurtër para operacionit dhe brenda 14 minutave nga shtrimi, ajo u lind me operacion cezarian në orën 21:30, duke rezultuar në një fëmijë mashkull të gjallë në gjendje të kënaqshme. Pacienti monitorohet siç duhet në departamentin e grave që kanë lindur – Puerperium, sipas standardeve dhe protokolleve mjekësore. Të premten, pacienti u ankua për ankth dhe u intervistua nga një psikolog klinik. Në periudhën e mëtejshme pas lindjes, pacienti monitorohet sipas rekomandimeve të dhëna. Të nesërmen, pacientja nuk ka ankesa të veçanta dhe ka një status të rregullt gjinekologo-obstetrik. Dje, në vizitën e mëngjesit, pacientja është ankuar për simptoma të ngjashme si të premten, gjatë së cilës mjekët kujdestarë kanë biseduar me të, është përshkruar terapia përkatëse dhe është marrë vendim që të thirret psikiatri për vlerësim më të mirë të gjendjes . Në ecurinë e mëtejshme të detyrës së djeshme kanë vijuar aktivitetet e përditshme dhe detyrat e punës së ekipit kujdestar, pa përkeqësim të mëtejshëm të gjendjes së nënës në lindje. Natën rreth orës 21:30, pacientja nga dhoma e spitalit është drejtuar në korridorin e departamentit të Puerperium dhe ka tentuar vetëvrasjen nga dritarja e korridorit, duke u hedhur nga kati i parë. Pacienti është transferuar menjëherë në KARIL, i shoqëruar nga ekipi kujdestar dhe për ngjarjen jo të mirë është njoftuar menjëherë institucionet kompetente, të cilat kanë dalë menjëherë në terren për zbardhjen e rastit. ISHP U Klinika Gjinekologjike dhe Obstetrike-Shkup shpreh keqardhje për incidentin fatkeq dhe shpreson në shërim të shpejtë të pacientit”, thuhet në njoftimin e GAC.

Të fundit