25/04/2024
7.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Një dyzet e pesë vjeçare nga Shkupi hapi dy kompani në Strugë dhe mori kredi të shpejta në emër të punonjësve

Një dyzet e pesë vjeçare nga Shkupi ka marrë kallëzim penal nga MPB Ohër për mashtrim të tre personave.

Ajo hapi dy kompani në Strugë dhe lidhi kontrata pune me të dëmtuarit, në emër të të cilëve më pas mori kredi të shpejta dhe paratë i përdori për nevojat e veta.

Siç njofton MPB Ohër, gruaja akuzohet për disa vepra si “mashtrim”, “keqpërdorim i të dhënave personale” dhe “dëmtim dhe qasje të paautorizuar në sistemin kompjuterik”.

MPB Struga tashmë ka bërë kallëzim penal kundër R.S. (45) nga Shkupi.

– Gjatë vitit 2023, duke përdorur identitet të rremë, ka hapur dy kompani në Strugë dhe ka lidhur kontratë pune me tre persona, pas së cilës me qëllim të përfitimit pasuror të kundërligjshëm, duke i mashtruar të dëmtuarit, ka përdorur të dhënat e tyre dhe ka bartur. në emër të tyre aplikim elektronik për kredi të shpejta.

Më pas ajo i ka transferuar paratë e miratuara në një llogari tjetër transaksioni dhe i ka përdorur për nevojat e saj. Në këtë mënyrë i raportuari ka fituar përfitim pasuror të kundërligjshëm prej 319.706 denarë – informon zëdhënësi Stefan Dimoski. TV KOHA

Të fundit