27/05/2024
13.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Një fëmijë u zhduk nga një kopsht në Autokomandë, prindërit kërkojnë masa disiplinore për përgjegjësit

Në një letër të hapur për publikun, një grup prindërish nga Kopshti “Detska radost” në Autokomandë pohojnë se në objektin “Temjanushka” nga e njëjta lagje është zhdukur një fëmijë nga moskujdesi i kujdestarit dhe pasi e kanë gjetur në. lagjes, nënës së tij beqare iu ofrua të paguante një tarifë mujore më të ulët për të heshtur.

“Përkatësisht, me datë 20.06.2023, në objektin Temjanushka te kopshti “Detska radost” në Autokomandë, një fëmijë nga grupi i dytë i çerdhes është larguar nga objekti i kopshtit për shkak të mungesës së shpejtësisë dhe pakujdesisë së punonjëses dhe pas. duke kërkuar për disa kohë, e njëjta u gjet.
Punonjësja në kopshtin R.P. nga grupi i të cilit ka ikur fëmija, drejtoresha Aneta Petrovska ka marrë vetëm vërejtje verbale si masë.

Nëna e fëmijës, e cila është një nënë beqare, është nën presion që të mos e shpallë rastin në publik dhe i është ofruar një pagesë mujore më e ulët dhe si masë shtesë, fëmija është transferuar në një klon tjetër të kopshtit. “, nënvizohej letra.

Prindërit paralajmërojnë se siguria e fëmijëve të tyre është në pikëpyetje dhe në takimin ku morën pjesë prindër të 116 fëmijëve u nxorën përfundime.

“Kërkojmë që Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, në kompetencë të së cilës tani është kopshti ‘Detska radost’, menjëherë dhe pa vonesë ta shkarkojë drejtoreshën Aneta Petrovska. Kërkojmë fillimin e procedurës disiplinore për përcaktimin e përgjegjësisë së punonjëses në kopshtin R.P. nga grupi i të cilit fëmija është larguar me sukses nga objekti i kopshtit gjatë qëndrimit në të.

Si prindër i apeluam ministres Trençevska që të mos i heqë përgjegjësitë komunës, pikërisht për këto arsye. Dikush që nuk e di se ku ndodhet kopshti në Autokomandë, nuk mund të kujdeset për mbrojtjen e fëmijëve tanë më mirë se ai që ne si popull e kemi zgjedhur kryetar bashkie.

Presim dhe kërkojmë që kryetari i komunës së Gazi Babës, Boban Stefkovski, t’i përkrah kërkesat tona dhe të mos e largojë sepse nuk ka përgjegjësi të drejtpërdrejtë për çerdhen.

Gota është e tejmbushur. Nëse ministrja, e cila në të kaluarën ka treguar se është e paprekshme dhe ndihet e fuqishme për shkak të fuqisë që zotëron, kësaj here do të mbetet e shurdhër ndaj kërkesave tona, do të vijojnë masat dhe hapat konkretë të ndërmarrë nga ne.

I bëjmë thirrje edhe kryeministrit Dimitar Kovaçevski, i cili është prind, që të paktën për një moment të vihet në anën tonë dhe të mendojë se si ndihemi kur i lamë në kopsht sot në mëngjes dhe nuk e dimë si dhe nëse do t’i kthejë”, thuhet në letrën e prindërve nga “Detska Radost” në Autokomandë të Shkupit. /makfax

Të fundit