19/07/2024
21.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Një flamur maqedonas valëvitet në një tarracë në Plovdiv, fqinjët mendojnë se është provokim

Flamuri i Maqedonisë valëvitet nga një tarracë në lagjen “ Paris i vogël” në Plovdiv, gjë që shkaktoi reagime negative nga qytetarët bullgarë në kuadër të tensionit mes Sofjes dhe Shkupit.

Shumica e komenteve i referohen qëndrimit ndaj bullgarëve në fqinjin tonë perëndimor dhe natyrisht origjinës së popullsisë atje.

“Mund ta imagjinoj vetëm vendosjen e flamurit bullgar në Maqedoni”, ka shkruar një nga përdoruesit.

E ndjekur nga përgjigja: “Vetëm duke e vënë atje, do të marrësh një rrahje të madhe, dhe ne po heshtim këtu.”

Një burrë tha se për shumë vite në ndërtesë ka jetuar një maqedonas, por deri më tani nuk ka pasur një flamur të tillë.

“Kurrsesi nuk po them se dhuna është e nevojshme, nuk do të shkojë mirë me komentet në Facebook”, ka shkruar një tjetër përdorues.

“Kiçuka është ndërtuar nga mërgimtarët nga Vardari, Maqedonia e Egjeut dhe Deti i Bardhë. Maqedonasit e sapoformuar mund të ecin nëpër lagje dhe të njihen me të gjitha rrugët. Dhe të kuptojmë se Maqedonia është Bullgari!”, deklaron një tjetër banor i lagjes.

Burimi: trafficnews.bg

Të fundit