01/03/2024
9.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Një librari futuriste e frymëzuar nga hapësira në Kinë

Kina është e njohur për libraritë e saj futuriste dhe falë Li Xiang të firmës së dizajnit Xi+Living, provinca Jiangsu ka një vend të ri modern për të blerë libra. Brenda ka struktura të mëdha tre-dimensionale që të kujtojnë instrumentet astronomike.

Këto unaza qiellore janë pikat qendrore të librarisë. Unazat e ndërthurura zënë hapësirën dhe janë të mbushura me imazhe librash që duket se sfidojnë gravitetin.
2
Të bëra nga materiale tradicionale prej druri, strukturat e mëdha ofrojnë një kontrast me dritaret e mëdha prej xhami.
3
Tavanet e pasqyruara zgjerojnë mjedisin, duke lejuar vizitorët të ndjehen sikur po udhëtojnë nëpër një hapësirë ​​të pafundme.
4 

5

Koncepti i hapësirës së jashtme shtrihet në zonën e fëmijëve, ku raftet shumëngjyrëshe të librave në formën e raketave, astronautëve dhe planetëve lejojnë të ndezë imagjinatën e lexuesve të vegjël.
6 

7

8

Të fundit