17/06/2024
23.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nuk ka afate për përfshirjen e bullgarëve në Kushtetutë, por nuk do të hapen as çështje të tjera

Nuk janë caktuar afate për ndryshimet kushtetuese, por duhet të merren parasysh të gjitha mundësitë për t’u shfrytëzuar, tha kryetarja e grupit punues Margarita Caca Nikolovska, e cila do të përgatisë amendamentet kushtetuese përmes të cilave bullgarët do të përfshihen në Kushtetutë. , që është parakusht për fillimin e negociatave me BE-në.

– Rregullorja u pranua unanimisht, tani prioritet është që shteti të prezantojë sa më shpejt rezultatet e obligimit që ka marrë nga marrëveshja ndërkombëtare. Tani për tani nuk mund të hapen pyetje të tjera për ndryshimet kushtetuese, tani është e rëndësishme të bëhet një draft version i asaj që është e rëndësishme. Nuk mund t’ju them se sa amendamente mund të bëhen, duhet të kemi disa argumente për vendimet tona.

Grupi punues që duhet të përgatisë propozim-iniciativën për ndryshimin e Kushtetutës ka mbajtur sot seancën në të cilën në rend dite ishte miratimi i rregullores së punës.

– Është shumë herët të diskutohet se sa nene të Kushtetutës do të ndërhyhet – shtoi Nikolovska dhe zbuloi se seanca e radhës e grupit punues është më 26 maj.

Të fundit