19/05/2024
15.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nuk ka ndryshim të kushtetutës nën diktimin bullgar – Grupi parlamentar i VMRO-DPMNE nuk ndryshon qëndrim

Grupi parlamentar i Koalicionit “Për Rindërtimin e Maqedonisë” i udhëhequr nga VMRO-DPMNE, në prag të takimit të lidershipit, rikonfirmon qëndrimin për mos hapjen e Kushtetutës së Maqedonisë, me qëllim të ndryshimeve kushtetuese.

Në komunikatën e Grupit Parlamentar theksohet se amendamentet kushtetuese të pranuara nga Qeveria e Maqedonisë e udhëhequr nga LSDM dhe BDI janë produkt i diktatit dhe në kushte të papranueshme për qytetarët e Maqedonisë.

– I bëjmë thirrje Qeverisë dhe grupeve parlamentare në pushtet që të ndalojnë servilizmin dhe nëpërkëmbjen e interesave shtetërore dhe kombëtare, duke rikujtuar se Kuvendi në këtë përbërje nuk ka legjitimitet të marrë një vendim të tillë kundër të cilit shumica dërrmuese e qytetarëve të Maqedonisë janë kundër. , theksojnë deputetët e opozitës.

Sipas tyre, Kuvendi nuk duhet të vihet në gjendje të përmbushë interesat individuale afariste dhe politike të elitave nga pushteti, por duhet t’i shërbejë sovranit – qytetarëve.

Grupi parlamentar i Koalicionit “Për Rindërtimin e Maqedonisë” i udhëhequr nga VMRO-DPMNE, thuhet në njoftim, me këtë qëndrim drejton kryesinë e partisë, të gjithë përfaqësuesit politikë të Koalicionit “Për Rindërtimin e Maqedonisë” dhe presidentin. i partisë Hristijan Mickoski në takimin e radhës të kryesisë për të riafirmuar qëndrimet për mospranimin e amendamenteve kushtetuese dhe për të respektuar interesat e qytetarëve.

-Qytetarët maqedonas gjithmonë kanë mbështetur dhe do ta mbështesin fuqishëm integrimin evropian të vendit, por ky nuk duhet të kthehet në një proces poshtërues për pranimin e diktateve, por në një proces të pranimit dhe respektimit të vlerave. Prandaj, si grup parlamentar i Koalicionit “Për Rindërtimin e Maqedonisë” të udhëhequr nga VMRO-DPMNE, ne kërkojmë në emër të shumicës dërrmuese të qytetarëve maqedonas të njëjtin shans të drejtë që edhe popujt dhe shtetet e tjera të qendrës dhe lindore. Evropa kishte kur u anëtarësuan në Bashkimin Evropian, theksohet në njoftimin për publikun.

Të fundit