24/05/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nuredini:Investimi në Kodrën e Diellit është strategjik

 • Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini,

  takimin e sotëm me përfaqësues të mediumeve, prezantoi aktivitetet
  programore dhe projektet kapitale infrastrukturore tri fusha të
  rëndësishme të mjedisit jetësor menaxhimi i mbeturinave, menaxhimi i
  ujërave dhe menaxhimpi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura, zbatimi i
  suksesshëm i të cilave është kyç për integrimin tonë evropian.Në këtë
  brifing, ministri Nuredini informoi edhe për projektin strategjik
  investues për ndërtimin e qendrës së skijimit, Kodra e Diellit për të cilën
  koordinatore e projektit është Ministris e Mjedisit Jetësor dhe
  Planifikimit Hapësinor, duke bërë të ditur se bëhet fjalë për një investim
  strategjik që ofron jo vetëm përfitim vendor por edhe kombëtar dhe
  rajonal.“Qëllimi ishte mbrojtja e vlerave natyrore, por edhe mundësimi i
  zhvillimit të qëndrueshëm dhe zhvillimi i qendrës së skijimit në atë
  evropian, sipas mundësive natyrore që ofron. Ne tërhoqëm interesin e
  një kompanie më të mirë dhe të njohur evropiane nga Tiroli i Jugut,
  TehnoAlpin, e cila është një+udhëheqëse+botërore+në prodhimin dhe
  instalimin e sistemeve të borës artificiale, një ekspert i njohur në
  projektimin e fushave+dhe zonave të skijimit, me përvojë 30 vjeçare+dhe
  16 filiale. Kompania ka bërë hulumtime dhe ka paraqitur një ofertë
  serioze, të cilën në seancën e fundit Qeveria e maqedonisw sw veriut e
  ka pranuar si investim strategjik”, tha Nuredini, duke bërë të ditur se
  vetë kompania planifikon të prezantojë planin e menaxhimit, sipas të
  cilit do të investohet në infrastruktur;+- parkingje, ambiente akomodimi,
  rinovimi dhe+vendosja e dy ski-ashensorëve+dhe pistave të reja të
  skijimit+dhe+vendosja e+makinerive artificiale për prodhimin e borës, të
  cilat do të zgjasin sezonin e skijimit dhe nuk do të varen nga kushtet
  atmosferike në 6 faza investimi.Investimi duhet të realizohet duke filluar
  nga viti 2023.TV KOHA

Të fundit