18/05/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Olimpiada e Ekonomiksit në Maqedoninë e Veriut: Nxënësit garuan në raundin rajonal

Më 19 prill 2024, Raundi Rajonal i Olimpiadës së Ekonomiksit u mbajt në Maqedoninë e Veriut, duke ndezur frymën e konkurrencës dhe fuqisë ekonomike në pesë qytete: Kumanovë, Shkup, Tetovë, Gostivar dhe Strugë (përfshirë Dibrën dhe Kërçovën).

Gjithsej 295 nxënës nga 35 shkolla, të cilët dolën fitues nga një grup prej 1275 pjesëmarrësish në raundin shkollor, patën rastin për të testuar njohuritë dhe aftësitë e tyre në këtë garë.

Ornganizatorët thonë se konkurrenca ishte intensive pasi këto të rinj garuan në një betejë të teorive ekonomike dhe të mendimit analitik, por edhe për shpërblime të ndryshme. Tre nxënësit më të mirë nga çdo rajon do të shpërblehen me shpërblime që u përshtaten arritjeve të tyre: Laptop për vendin e parë, Tablet për vendin e dytë dhe Smartwatch për vendin e tretë.

“Ajo që i shton rëndësinë kësaj ngjarje është se testimi rajonal u mbajt në partneritet me universitetet në vend, duke përfshirë Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë, Universitetin e Tetovës dhe Universitetin Ndërkombëtar të Strugës. Kjo jo vetëm që siguroi një mjedis të favorshëm për pjesëmarrësit, por gjithashtu theksoi përpjekjet bashkëpunuese midis institucioneve akademike dhe organizatorëve”.

“Megjithatë, ky garim nuk përfundon këtu. Përafërsisht 50 nxënës më të dalluar do të kualifikone në testimin e Nivelit Kombëtar të planifikuar për 11 maj 2024, të organizuar sërish në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë. Kjo fazë do të përcaktojë pesë nxënësit që do të përfaqësojnë Maqedoninë e Veriut në arenën ndërkombëtare, e cila do të zhvillohet në Athinë këtë shtator”.

“Përveç nderit për të përfaqësuar vendin e tyre në një skenë globale, pesë vendet e para do të marrin bursa mujore gjatë gjithë vitit akademik 2024/25, duke nxitur më tej përkushtimin e tyre ndaj përsosmërisë ekonomike. Për më tepër, nxënësi me rezultat më të mirë në garat kombëtare do të fitojë bursë studimi nga Fakulteti i Biznesit dhe Ekonomisë në Universitetin e Evropës Juglindore, duke hapur dyert për ndjekje të mëtejshme akademike dhe mundësi karriere”, thonë organizatorët.Tv Koha

Të fundit