13/07/2024
24.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pa marrëveshje: Negociatat mes SASHK-ut dhe MAS-it vazhdojnë edhe për dhjetë ditë

Sindikata e Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturë – SASHK dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) në takimin e djeshëm online u dakorduan që negociatat ndërmjet SASHK-ut dhe MAS-it të vazhdojnë edhe për dhjetë ditë.

Siç njoftoi SSK-ja, në takim është konstatuar se të dyja palët në kontestin kolektiv të punës kanë nevojë për një periudhë më të gjatë prej 10 ditësh, nën kujdesin e pajtuesit të caktuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe brenda afatit nga neni. 27 të Ligjit për zgjidhjen paqësore të mosmarrëveshjeve të punës, duke pasur parasysh faktin se, siç thuhet nga SASHK-u, negociatat janë duke ecur lart.
Me këtë rekomandim, sqarojnë SASHK-u, planifikohet që në 10 ditët shtesë të përcaktohet përqindja për harmonizimin e pagave të punëtorëve në aktivitetet e arsimit fillor dhe të mesëm, si dhe të përcaktohen afatet për lidhjen e kontratave të reja kolektive për arsimin fillor dhe të mesëm. .

“Përmbajtja e rekomandimit është përcaktuar për të mos filluar përsëri në negociatat e mëtutjeshme, por prej nga është arritur marrëveshja, dhe për të gjetur një zgjidhje optimale për palët, në mënyrë që kontesti të zgjidhet me përgjegjësi”, tha SASHK.
Mbledhja e punës mes SSK-së dhe Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës është mbajtur dje pasdite në mënyrë elektronike, në afatin dhjetëditor për pajtim, për harmonizimin e pagave të punëtorëve në arsimin fillor dhe të mesëm, me rritje të pagës minimale në shkallë vendi. .

Të fundit