13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Padi kolektive ndaj kompanisë Apple në Britani

Apple Inc humbi një përpjekje të mërkurën për të bllokuar një padi masive në Londër me vlerë deri në 2 miliardë dollarë, i cili akuzon gjigantin e teknologjisë për fshehjen e baterive me defekt në miliona pajisje të iPhone-it.

Padia u ngrit nga përfaqësuesi i konsumatorëve Justin Gutman në emër të rreth 24 milionë përdoruesve të iPhone në Mbretërinë e Bashkuar, transmeton Telegrafi.

Gutmann po kërkon dëmshpërblim nga Apple në emër të tyre deri në 1.9 miliard dollarë plus interes.

Avokatët e tij argumentuan se Apple fshehu problemet me bateritë në modele të caktuara telefonash duke i “mbytur” ato me përditësime të softuerit dhe instaloi një mjet të menaxhimit të energjisë që kufizoi performancën.

Apple, megjithatë, tha se padia ishte “e pabazë” dhe mohoi fuqimisht se bateritë në iPhone ishin me defekt, përveç një numri të vogël modelesh iPhone 6s për të cilat ofroi zëvendësime falas të baterive.

Kompania kërkoi të hidhte poshtë çështjen e gjykatës, por Gjykata e Apelit të Konkurrencës (CAT) tha se çështja e Gutmann mund të vazhdojë gjatë një vendimi me shkrim të mërkurën.

Megjithatë, CAT tha se kishte “mungesë qartësie dhe specifikash” në rastin e Gutmann, i cili duhej të zgjidhej përpara çdo gjyqi. /Telegrafi/

Të fundit