13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Panel-diskutim “Ballkani Perëndimor krahas zgjidhjes së çështjeve bilaterale”

Panel-diskutim “Ballkani Perëndimor krahas zgjidhjes së çështjeve bilaterale” do të mbahet sot në Shkup. Në panel-diskutimin është paralajmëruar fjalim i ministrit të Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov.

Përveç mbylljes së çështjeve bilaterale, ekzistojnë edhe shumë kritere tjera të cilat vendet e Ballkanit Perëndimor duhet t’i realizojnë që të arrijnë avancim në inkuadrim. Duhet të sigurojnë reforma të dukshme dhe të qëndrueshme në sferat kyçe si qeverisja e të drejtës, lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe administrata publike, janë pjesë e temave që do të përfshihen në panel-diskutimin.

Panel-diskutimi është në organizim të Grupit këshillëdhënës për politika “Ballkani në Evropë” (BiEPAG) dhe Instituti për demokraci “Societas civilis”. fb/

Të fundit