17/06/2024
18.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Partitë në përpjekje të re për kompromis për Ligjin për PP-në

Takim i ri i grupit të punës në format më të gjerë, gjegjësisht me praninë e përfaqësuesve të të gjitha grupeve parlamentare do të mbahet sot për Ligjin për Prokurorinë Publike. Pas takimit që do të mbahet në Kuvend, do të dihet se a do të tejkalohen çështjet e hapura mes pushtetit dhe opozitës dhe përfundimisht Propozim-ligji të gjendet në seancë plenare.

Takimi, siç shkroi në Fejsbuk ministrja e Drejtësisë, Renata Deskoska, është me qëllim që të harmonizohet teksti që do të hyjë në procedurë kuvendore. Sipas Deskoskës, ky Propozim-ligj nënkupton ndërtimin e Prokurorisë së fuqishme për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, e cila krahas kompetencave që i ka, do t’i ndërmarrë edhe rastet të cilat i udhëhiqte Prokuroria Speciale Publike.

Të fundit