28/05/2024
11.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pas Balenës Blu, sfida e re e TikTok po kthehet në problem serioz për prindërit dhe fëmijët

Aplikacioni TikTok duket se po shfaq një sfidë të re dhe të rrezikshme për të gjithë fëmijët dhe adoleshentët.

E quajtur “tripping jump”, sfida e çuditshme është bërë virale në mediat sociale. Siç raporton “Gadgets Now”, sfida është një stres i ri për shkollat ​​dhe shqetësim i madh për prindërit në disa pjesë të botës. Disa video të adoleshentëve që kryejnë këtë sfidë janë nga shkollat ​​në Evropë dhe Amerika e Jugut duke kthyer në shqetësim serioz në mediat sociale.
Në këtë sfidë, tre persona qëndrojnë krah për krah. Personi në mes kërcen lart, ndërsa dy të tjerët e pengojnë me këmbë duke e bërë kështu të rrëzohet në tokë me kokë. Nga këto pamje që shikoni në foto dhe video, kuptohet qartë pse kjo ‘lojë’ e re e adoleshentëve është konsideruar e rrezikshme në shkolla.

Sipas mjekëve, kjo shaka është vërtet e rrezikshme, pasi mund të fraktojë çdo nyje. Dr Rajeev Sharma, kryetar në ortopedin në Vimhans, tha: “Personi që kërcen lart ka një rënie të lire, kështu që në çastin që pengohet mund të thyejë kokën, gjurin, kyçin e këmbës, ijën ose ndonjë nyje tjetër. Ekziston gjithashtu një rrezik i lotit të ligamenteve”.

Të fundit