20/06/2024
21.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

PASAPORTAT ME VLEFSHMËRI TË SKADUAR DO TË VLEJNË DERI NË FUND TË VITIT

Ministria për Punë të Brendshme ka bërë të ditur se pasaportat e qytetarëve, afati i të cilave skadon pas 31 korrikut 2020, do të vazhdojnë të vlejnë deri më 31 dhjetori 2021.

“Sipas Ligjit për dokumente të udhëtimeve të shtetasve të Maqedonisë së Veriut, të publikuar në Gazetën Zyrtare më 03.06.2021, që ka hyrë në fuqi nga 11.06.2021, vlefshmëria e pasaportave, pasaportave diplomatike dhe pasaportës zyrtare, afati i të cilave skadon pas 31.06.2020, vazhdohet deri më 31 dhjetor 2021”, thonë nga MPB.

Nga MPB gjithashtu shtojnë se këto ndryshime ligjore për pasaportat janë bërë me qëllim që t’u dilet në ndihmë qytetarëve që jetojnë jashtë vendit, dhe të cilët për shkak të pandemisë, u janë vështirësuar kushtet për të ardhur në vend për të marrë pasaporta të reja.

Të fundit