27/05/2024
12.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pendarovski: Më 8 maj, mendoni për të ardhmen e fëmijëve tuaj dhe të rinjve

 “Lërini ndarjet partiake, lërini ndarjet etnike, mendo si prind, mendo si individ, mendo si njeri. A do t’i jepni besim dikujt që thotë se të gjitha marrëveshjet që na kanë sjellë paqen dhe na kanë kthyer në bashkësinë e kombeve dhe shteteve të qytetëruara, ne duhet t’i ndryshojmë, t’i rishikojmë dhe të sjellim diçka që askush nuk e di se çfarë mund të jetë dhe çfarë efektesh do të ketë”, u tha tetovarëve sonte kandidati për president Stevo Pendarovski.

Në këtë drejtim, ai tregoi se në vend që vendi të kthehet në të kaluarën e errët, në periudhën 2006-2017, duhet të fokusohemi tek ekonomia, sepse varet nëse fëmijët tanë do të qëndrojnë me ne apo do të kërkojnë një të ardhme më të mirë jashtë atdheun.

“Është e pamundur që shumica e qytetarëve të Maqedonisë të mos e njohin racionalitetin e asaj që po them. Ju më pyesni për ndonjë marrëveshje, unë kam një përgjigje – ajo marrëveshje është e mirë, kjo marrëveshje është e mirë, kjo është e mirë, kjo është e keqe. Ata nuk kanë përgjigje. I pyet tre herë, thonë do të bëj një ekip ekspertësh, pastaj me ndihmën e ekspertëve të huaj, pastaj Këshilli i Evropës, Komisioni i Venecias dhe pas një kohe, pas disa muajsh… Kur të zgjedhësh një president. , kryeministër, ministër – ai duhet që në ditën e parë të veprojë dhe të marrë vendime, e të mos mbledhë akoma ekspertë. “Nëse nuk e dini tani se çfarë duhet të bëni në lidhje me Marrëveshjen Kornizë, Marrëveshjen e Prespës, Kornizën Evropiane të Negociatave, nëse ende kërkoni ndihmë nga ekspertë nga jashtë dhe vendi, mos aplikoni për president. “, shtoi Pendarovski.

Duke iu bërë thirrje qytetarëve të Tetovës që më 8 maj të rrethojnë numrin 1, Pendarovski theksoi se në ditën e votimit duhet të kenë parasysh interesat e fëmijëve dhe nipërve, interesat e tyre personale dhe interesat e familjes.

Të fundit