19/07/2024
21.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Prej sot makaronat dhe prodhimet e qumështit duhet të jenë për 15-10% më lirë

Prej sot makaronat në dyqanet në Maqedoni do të jenë më të lira për 15 për qind, kurse produktet e qumështit për 10 për qind, krahasuar me çmimet nga 1 marsi. Këtë e parasheh vendimi për uljen dhe “ngrirjen” e çmimeve të makaronave dhe produkteve të qumështit nga 16 mars deri më 31 maj, të cilin e miratoi pesë ditë më parë Qeveria e RMV-së, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi, ka sqaruar se prodhuesve dhe tregtarëve u është dhënë pak ditë kohë që të përdorin rezervat dhe t’i përshtatin çmimet me vendimin e Qeverisë.

Çmimet e makaronave dhe shpagetave parashikohet të jenë të “ngrirë” sot në nivelin që ishin më 1 mars, një ulje prej 15 për qind.

Për produktet e qumështit janë ngrirë në nivelin e 1 marsit me një ulje prej 10 për qind.

Të fundit