21/07/2024
27.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Prokuroria paralajmëroi se do të bëjmë ankesë për lirimin e “Tenderit”

Pasi të marrim vendimin brenda afatit ligjor, ne do të bëjmë ankesë. Shpresoj që Gjykata e Apelit në Shkup, e cila është kompetente për të vendosur për ankesën, do të marrë vendim të drejtë dhe ligjor, tha prokurori publik, Stevço Donçev, pas shpalljes së pafajësisë për rastin “Tenderët”.

Pasi Gjykata vendosi se ish-ministrja e Kulturës, Elizabeta Kançeska Milevska, së bashku me të pandehurat Juliana Ugrinovska dhe Lidija Lazarova Cvetkovska, anëtarë të Komisionit për Prokurim Publik, janë liruar nga fajësia në lidhje me tenderin për kryerjen e punëve ndërtimore në Muzeu i Luftës së Maqedonisë për shtetësi dhe pavarësi, në kuadër të projektit “Shkupi 2014”, prokurori tha se meqenëse procedura ende nuk është përfunduar ligjërisht, nuk do të komentojë detajet e rastit për momentin, dhe të gjitha vërejtjet e aktgjykimit, siç tha ai, do të theksohen në ankesë.

– Nëse i keni ndjekur me kujdes gjykimet, ka pasur një paraqitje të provave në fillim të procedimit. Regjistrimet tregojnë konkretisht se çfarë ka ndodhur në detaje. Gjykata ka dhënë një analizë të tillë, por, do të thoja, në këtë procedurë nuk do të komentoj gjithçka që do të themi në ankesë, tha ai.

Sipas avokatit mbrojtës të të akuzuarës Elizabeta Kançeska Milevska, avokatit Sasho Dukovski, asnjë gjykatë nuk mund të nxjerrë aktgjykim të ndryshëm nga lirues.

“Jam i bindur plotësisht se duke marrë parasysh faktet që paraqiten në këtë procedurë para së gjithash, ekspertizën dhe të gjitha provat e tjera materiale dhe verbale, asnjë gjykatë nuk mund të nxjerrë aktgjykim tjetër përveç lirimit, tha ai.

Dukovski theksoi se, siç tha ai, është për keqardhje që të pandehurit pa asnjë faj iu nënshtruan një procedurë gjyqësore gjashtëvjeçare me masa sigurie.

“Me nënshkrimin në gjykatë, me dokumente të konfiskuara të udhëtimit dhe në fund u dëshmua ajo që pretendojmë nga momenti i parë në këtë procedurë, se nuk ka asnjë provë të vetme që e vërteton këtë akuzë”, tha Dukovski.

Sipas aktakuzës, një pjesë e punëve ndërtimore në Muze janë kryer në të mirë të personit juridik “Beton” nga Shtipi. Para se të publikohej shpallja për dhënie të kontratës për prokurim publik dhe para se të zbatohej procedura, në kundërshtim me Ligjin për prokurim publik, Kançeska Milevska, përmes bisedimeve me drejtorin e përgjithshëm të ndërmarrjes ndërtimore “Beton” nga Shtipi, urdhëroi vazhdimin e punës së Muzeu, ku punimet ndërtimore janë kryer sipas kontratës së lidhur më parë për prokurim publik.

Gjykimin e udhëheq gjyqtari Osman Shabani, ndërsa prokurorinë e përfaqëson prokurori publik Stevço Donçev.

Të fundit