01/03/2024
9.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Promovimi i platformës së re dixhitale për të luftuar dezinformimin

Ngritje të  vetëdijes dhe përforcim të kapaciteteve të bashkësive lokale të përgatiten më mirë të njohin dezinformatat dhe të luftojnë me to ka për qëllim platforma dixhitale jasno.mk e krijuar në partneritet me Programin për zhvillim të Kombeve të Bashkuara (UNDP) dhe Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM), që do të promovohet sot në Shkup.

Platformën, siç është paralajmëruar, do ta prezantojnë përfaqësuesi i përhershëm i UNDP-së, Armen Grigorjan dhe kryetari i SHGM-së, Mlladen Çadikovski.

Në platformën dixhitale do të vendosen përmbajtje të reja mediatike, përgatitja e së cilës do të përmirësojë ndërveprimin mes gazetarëve dhe qytetarëve për të kontribuar në tema me rëndësi lokale.

Të fundit