19/05/2024
15.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Provokim i ri nga Radev: Kur të gjejë forcë të përfshijë në Kushtetutë bashkatdhetarët e Goce Dellçevit, atëherë do të bëhesh shtet demokratik

Udhëheqja e Maqedonisë duhet të bindë qytetarët e saj, jo Bullgarinë, se po ndërton një shtet demokratik në të cilin klubet bullgare nuk u vihen flakën dhe ku bullgarët nuk ekspozohen ndaj terrorit sistemik, dhunës fizike dhe gjyqeve të inskenuara, tha presidenti Rumen Radev. i është përgjigjur pyetjes në BGNES për gjoja “lista të zeza” me akuza të reja.

– Qeveria e RMV-së mund të thotë se po ndërton një shoqëri moderne multietnike kur të gjejë forcë të përfshijë në Kushtetutën e saj bashkatdhetarët e Goce Dellçevit – provokon Radev.

Personi i parë i shtetit bullgar kujtoi se korniza e negociatave ka një pjesë nga e cila varet i gjithë procesi, ajo është Protokolli.

– Nuk ka përparim atje, ka tekste dhe gjuhë urrejtjeje, ka media, ka hapje të arkivave dhe kërkim falje për represionet etnike ndaj bullgarëve në histori. Aty ka gjëra të rëndësishme si trashëgimia jonë kulturore – tha Radev.

Presidenti shtoi se përfshirja e bullgarëve në Kushtetutë është kusht i detyrueshëm për fillimin e negociatave me BE-në.nga

Të fundit