24/07/2024
27.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Putini nuk lejon dezertime: Kremlini i ka ndaluar zyrtarët e lartë të japin dorëheqjen në mes të një lufte

Zyrtarët e lartë rusë u ndalohet të japin dorëheqjen gjatë luftës në Ukrainë. Ata përballen me ndjekje penale nëse përpiqen ta bëjnë këtë, raportoi të hënën gazeta investigative iStories, duke cituar katër burime të njohura me këtë çështje.

Kremlini vendosi ndalimin jozyrtar pasi shumë zyrtarë shprehën dëshirën e tyre për të dhënë dorëheqjen nga postet e tyre, raportoi iStories, duke cituar një burim pranë administratës presidenciale.

“Nëse të gjithë largohen, kontrolli do të humbasë”, thotë burimi i Kremlinit.

Burimi shtoi se Kremlini e pa dëshirën për të dhënë dorëheqjen si një tradhti dhe u ngarkoi nëpunësve civilë të “tregojnë unitet”.

“Unë di të paktën dy raste kur guvernatorët u përpoqën të largoheshin nga detyra, por jo vetëm u ndaluan nga Departamenti i Politikave të Brendshme (të administratës presidenciale), por u tha se mund të përballeshin me ndjekje penale,” citoi iStories të thoshte një deklaratë. zyrtar i Shërbimit Federal të Sigurisë (FSB).

Mund të ketë përjashtime nga ndalimi sepse është joformal dhe në thelb i paligjshëm. Për shembull, zyrtarët mund të shkarkohen nga pozitat e tyre për arsye shëndetësore ose korrupsioni.

“Shumë janë të gatshëm të paguajnë një çmim të lartë për mundësinë për t’u larguar në heshtje dhe diskrete tani,” tha një nga burimet.

Të fundit