24/04/2024
15.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Qendra për shëndet publik Tetovë: Është e mundur të përsëritet ndryshimi i aromës dhe shijes tek uji i pijshëm

Nga Qendra për shëndet publik në Tetovë paralajmërojnë se në tetor dhe në nëntor është e mundur që uji i pijshëm të ketë ndryshim të aromës dhe shijes, si në dy vitet e fundit. I këshillojnë qytetarët se nuk ka vend për frikë sepse viteve të fundit është konfirmuar se nuk ka prishje të parametrave për ujë të sigurt.

“Ndryshimi i armës dhe shijes mund të përsëritet për shkak të uljes së vegjetacionit, gjegjësisht gjethet në ujë që shfrytëzohet nga lumenjtë Pena dhe Leshnica në sistemin e ri ujësjellës. Apelon të mos ngritet panik dhe të mos i kushtohet shumë vëmendje sepse ne kemi kujdes në cilësinë dhe sigurinë e ujit të pijshëm. Vjet dhe parvjet ka pasur shumë paraqitje për ndryshim të aromës dhe të shijes dhe për fat analizat tona treguan se të gjitha parametrat tjera janë në kuadër të kufirit të lejuar dhe se uji përgjigjet në parametrat se është i sigurt për pirje”, deklaroi specialisti për ekologji shëndetësore dr.Ratko Davidovski.

Deri tek kjo paraqitje erdhi në shtator të vitit 2017 kur filloi të funksionojë sistemi i ri i furnizimit me ujë me shfrytëzimin e ujit nga lumenjtë e Malit Sharr.

Nëse uji me aromën dhe shijen e ndryshuar nuk është i pranueshëm për njerëzit për pirje, Davidkovski thotë se nuk shfrytëzohet.

Nga Qendra për shëndet publik – Tetovë përmendin se çdo ditë ndiqet cilësia e ujit dhe sipas nevojës reagojnë shërbimet. Sistemi i ri i furnizimit me ujë nga viti 2017 solli sasi shtesë të ujit, si zgjidhje të përhershme për problemin dhjetëvjeçar me mungesën e ujit të pijshëm në qytet. as/.

Të fundit