25/04/2024
6.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Qytetarët edhe nesër kanë afat të konfirmojnë ose korrigjojnë paraqitjen vjetore të tatimit

Nesër skadon afati në të cilën qytetarët mund t’i vërtetojnë ose të korrigjojnë paraqitjen e tatimit vjetor. Nëse nuk e bëjnë atë nesër, nga 1 qershori DAP-i do t’i konsiderojë paraqitjet e tatimeve si përfundimtare.

“Pas përfundimit të afatit ligjor nga 1 qershori 2020, Paraqitjet vjetore tatimore do të kenë status të paraqitjeve përfundimtare tatimore, konform statusit të fundit të Paraqitjes vjetore tatimore- e vërtetuar ose e korigjuar, ndërsa zyrtarisht do të vërtetohen edhe ata Paraqitje vjetore që nga ana e personit fizik as edhe janë vërtetuar, ose korrigjuar”, kanë thënë nga DAP.

Paraqitja vjetore tatimore për vitin 2019 të cilën qytetari e ka korrigjuar, ndërsa ka marrë statusin e paraqitjes përfundimtare vjetore do të miratohet nga person zyrtar i DAP-it. Nëse personi zyrtar nuk e miraton paraqitjen do të pasojë sjellje e Vendimit për përcaktim të tatimit mbi të ardhurat për vitin 2019.

Aplikimi përmban të gjitha të ardhurat e personit në bazë të të hyrave të rregullta ose pagës apo pensionit nga aktiviteti shtesë. Qytetarët konfirmimin ose korrigjimin mund ta bëjnë përmes profileve shfrytëzuese të sistemit е-Персонален данок.

DAP i ka përgatitur dhe deri te qytetarët i ka dorëzuar Paraqitjet vjetore tatimore për vitin 2019 më 10 maj të këtij viti. fab/

Të fundit