16/07/2024
25.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ramadani: Propozimi i VMRO-DPMNE për një Kuvend me 90 deputetë cenon kërkesën e partive të vogla për një njësi zgjedhore

VMRO-DPMNE së fundi, duke ikur nga përgjigja reale dhe vendimtare ndaj kërkesës së partive më të vogla për një njësi zgjedhore, shpiku një kundërpërgjigje me propozimin për parlament me 90 deputetë. Është transparente dhe e lexueshme se si e llogariten interesat partiake, thekson analisti Ismet Ramadani.

Analisti pretendon se propozimi për një Kuvend me 90 deputetë cenon kërkesën e partive të vogla për një njësi zgjedhore.

“Nga ana tjetër, LSDM nuk është aq naiv që të mos i kuptojë qëllimet dhe hipokrizinë e tyre në propozimin e tyre. Nëse merret parasysh edhe qëndrimi i partive shqiptare të cilat janë kundër, atëherë bëhet e qartë se nuk ka mundësi për marrëveshje. Partitë e vogla duke ulur numrin e deputetëve në Kuvend nuk përfitojnë asgjë të veçantë dhe duhet ta dinë se është vetëm një tentativë për të manipuluar dhe humbur statusin e tyre të deputetit. E përsëris propozimi për një Kuvend me 90 deputetë minojnë kërkesën e partive të vogla për një njësi zgjedhore”, sqaron ai.

Sipas tij, kërkesat e disa partive më të vogla për një njësi zgjedhore pa një prag të caktuar zgjedhor janë të gabuara, duke shpjeguar se kjo u jep argument partive të mëdha se janë shumë të dobëta dhe i konsiderojnë si pa konkurrencë në zgjedhje.

“VMRO-DPMNE, e tronditur nga fitorja e fundit “i çastit” në zgjedhjet e fundit lokale, e di se me një numër nën 300 mijë vota në parlamentin prej 120 anëtarësh është larg shumicës absolute për të formuar një qeveri të ardhshme. Të shmangin kapacitetet e dobëta të koalicionit. Duhet të kuptojnë njëherë se partitë e vogla dinë shumë mirë të llogarisin interesat e tyre, për të mos folur për partitë shqiptare. Por duhet pranuar, është mirë të ketë propozime dhe alternativa, le të jenë kalkulative. Është e rëndësishme të kemi pak opozitë konstruktive”, tha Ramadani./Telegrafi/

Të fundit