13/04/2024
13.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Rindërtimi i rrugës së vjetër Tetovë – Shkup do të fillojë së shpejti

Rindërtimi i rrugës së vjetër Tetovë – Shkup në lëvizje nga Zelina në lokalitetin e Karpalak do të fillojë së shpejti. Drejtori i Ndërmarrjeve Publike për Rrugët Shtetërore, Zoran Kitanov, gjatë vizitës së sotme në Komunën e Zelino, njoftoi se do të fillojë zgjerimi i rrugës rajonale Zelino – Jegunovce. Pothuajse të gjitha procedurat administrative janë përfunduar, si dhe dokumentacioni i projektit. eshtë zgjedhur kontraktori për punët e ndërtimit, i cili duhej të fillonte më herët, por koronavirusi ka shtyrë punën.
Përpara një viti mbaroi një segment nga ajo pjesë, por pjesa më e rëndësishme që është më e dëmtuar, kurse të jem I sinqertë, sigurtë më shumë se 30 vjet nuk ka qenë I prekur dhe ishte I vendosur në projektin e bankës botërore për zhvillim së bashku me 35 drejtime të rrugës në shtet qe janë në fazën më kritike dhe që kanë frekuencë të madhe dhe rruga juaj ashtu të them ‘’Karpallak – Zhelinë” është në atë projektim dhe vitin e kaluar u projektua dhe përpara dy muajve I bë tenderi dhe tenderi mbaroi, e di që mos durimi është I madh nga ajo që kemi pritur 30 tash 3 javë, të gjithë e dini që situate me coronavirusin me covid 19 e ka bërë të veten në pjesën burokratike, cfarë dua të them me atë, që zyra e bankës europiane për zhvillim ishte e mbyllur të gjithë kanë punuar nga shtëpia dhe gjithë ketë e ngadalëson, por tashmë është zgjedhur realizuesi dhe janë dhënë dokumentet për konkurs dhe diku për 5 ditë unë prita që të arrije përgjigjja që po mundet, dhe realizuesit I është treguar në kohë që të përgadis dhe regjim në kohë të komunikacionit kështu që kur do e kemi të gatshme nga banka botërore dhe do të jetë shumë shpejtë e vërtetuar. Menjëherë pas saj fillohet me punë.

Kryetari i Komunës së Zhelines, Blerim Sejdui, theksoi se rrugët nga komuna e tij drejt Karpalakut për në Jegunovce janë një nga më të shpeshtat dhe rehabilitimi i tyre është i nevojshëm.

Kitanov tha se ata janë duke punuar për zgjidhjen e problemit më të djegur në Tetovë dhe kjo është ndërtimi i një unaze rrugore nga autostrada para hyrjes në Tetovë për në Tearcë. Në këtë mënyrë, automjetet që shkojnë drejt Jazince nuk kanë nevojë të hyjnë në qytet dhe të krijojnë turma.TV KOHA.

Të fundit