21/04/2024
7.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

“Rruga e Shqipërisë drejt unionit, e qartë”, Delegacioni i BE reagon për miratimin e ligjit për Zonat e Mbrojtura: Legjislacioni të përputhet me standardet evropiane

Delegacioni i BE reagon për miratimin e ligjit për zonat e mbrojtura.

“Rruga e Shqipërisë drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian është e qartë. Kërkon përpjekje të vazhdueshme nga qeveria dhe parlamenti për të siguruar që legjislacioni shqiptar të konvergojë drejt standardeve evropiane.
Në kuadrin e negociatave të anëtarësimit, miratimi i ligjeve mbi temat e mbuluara nga acquis e BE-së presupozon konsultim publik të mirëfilltë dhe gjithëpërfshirës, si dhe një proces të parashikueshëm dhe transparent. Delegacioni i BE-së do të ndjekë me shumë vëmendje zbatimin e dispozitave të reja ligjore për zonat e mbrojtura, në përputhje me kuadrin ligjor të BE-së për mbrojtjen e mjedisit dhe angazhimet ndërkombëtare të Shqipërisë.”, thuhet në reagimin e delegacionit të BE-së.

Të fundit