29/05/2024
10.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Rruga Tetova-Prizren, premtime pafund

 • Puna e Komisionit dypalësh për përcaktimin e trasesë së rrugës Tetovë-
  Prizren është mbyllur.Tash do të duhet që dy qeveritë, respektivisht ajo e
  Kosovës dhe Maqedonisë së veriut,të gjejnë mënyrat e financimit të
  rrugës. Këtë për Televizionin Koha e ka thënë zëvendësministri i Transportit Bekim Rexhepi.
  Sektori I bizneit kërkon që më në fund të dy qeveritë, edhe ajo e
  Kosovës ajo e maqedonisë së veriut të marrin guximin ta realizojnë këtë
  rrugë.
  Akuza në drejtim të qeverisë për mos realizimin e projekteve
  infrastrukturore me Kosovën, ka drejtuar edhe Arben Taravari, ushtrues
  detyre kryetar i Aleancës për Shqiptarët.
  Sipas studimit të fizibilitetit, parashihet që të ndërtohet një tunel me
  gjatësi prej 6.4 kilometra kurse traseja kryesore do të kalojë përmes
  fshatit Brodec, ndërsa sipas palës kosovare kjo rrugë do të kushtojë
  rreth 150 milion euro./Tv Koha/

Të fundit