24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Samiti i BE-së/ Varhelyi: Sot të merren parasysh propozimet e Shqipërisë dhe të Maqedonisë së Veriut

Eurokomisioneri Oliver Varhelyi sot doli me mesazh dhe porosi për Bashkimin Evropian, duke i bërë me dije duhet t’i mer me shumë seriozitet të gjtiha shqetësimet nga Ballkani Perëndimor dhe tani është momenti për të lëvizur përpara.

“Ne i bëjmë thirrje Parlamentit dhe të gjitha palëve që të përmbushin angazhimin e tyre dhe ta vendosin propozimin në axhendën e Kuvendit për miratim sot siç është propozuar. Opozita #GERB @BoykoBorissov tashmë ka treguar lidership duke e hedhur propozimin në tryezë. Ne kemi nevojë që të gjithë të bëjnë të njëjtën gjë. BE-ja duhet të lëvizë. BE i merr shumë seriozisht të gjitha shqetësimet bullgare dhe tani ato janë pjesë e procesit të negociatave. Momenti për vendime të përgjegjshme është tani. #Ballkani Perëndimor duhet të jetë pjesë e Bashkimit tonë #Europian. Së bashku do të jemi më të fortë.”

Të fundit