05/03/2024
12.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Sezon gripi, alivanosje, pritje të gjata për ndërrim të dokumenteve personale, kush është fajtor?

Tani më jemi në mesin e muajit të dytë të këtij viti që po shënon një fillim jo të mbarë për qytetarët e vendit. Presion i hatashëm dhe i pakuptimtë për ndërrimin e dokumenteve personale, pritje të gjata, alivanosje në korridore, të qara të fëmijëve e ofshama të të moshuarve, krejt ky kaos duhet të ketë një fajtor apo shkaktar kryesor. Sipas gjitha gjasave kjo është një mungesë e strategjisë së qeverisë dhe politikanëve që nuk e kanë parashikuar një kaos të tillë. Rekomandimet kanë të bëjnë me atë që të jepet afat kohor më të gjatë që secilit qytetarë pasi t’i skadojë afati i përdorimit të dokumenteve të jepen dokumentet e reja me emrin e ri. Pra, nuk ka qenë e nevojshme ndokush që ka pasur afat edhe tre vite në pasaportë sot të shkojë në sportel të policisë për të lëshuar pasaportë të re. Njëherë mërgimtarët e tani të gjithë qytetarët, sezon gripi, kolla e keqe që rrezikon epidemi, janë rreziqet me të cilat kanosen qytetarët çdo ditë, shkruan Zhurnal.

Të fundit