22/07/2024
28.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shkupi pa transport urban, pritet vendim nga Qyteti për shpërndarje të mjeteve

Shkupjanët sot nuk do të mund t’i shfrytëzojnë shërbimet e transportit publik urban pasi sindikatat e Ndërmarrjes Qarkulluese Publike (NQP) dje paralajmëruan se prej orës 4:30 në mëngjes autobusët nuk do të qarkullojnë. Problemi me pagat e papaguara të të punësuarve në NQP dje ishte temë edhe në mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit të Qytetit të Shkupit ku vonë pasdite ishte votuar nisma me të cilën u kërkua nga kryetarja e Qytetit të Shkupit që deri të premten në orën 12 të dorëzojë vendim për rishpërndarje të mjeteve që të paguhen pagat.

Nga sindikatat dje për MIA-n deklaruan se kryetarja Danella Arsovska do të duhet këtë vendim ta miratojë që sot, sepse, sipas tyre, e premtja është shumë vonë. Mbledhja e ardhshme e Këshillit është caktuar për të premten në orën 14, por ekzistojnë mundësitë edhe sot të thirret mbledhje e jashtëzakonshme e Këshillit të qytetit nëse nuk dorëzohet vendimi.

Sindikatat dje e lëshuan mbledhjen e Këshillit të revoltuar se nuk ka marrëveshje për kërkesat e tyre.

“Në seancën e jashtëzakonshme të Këshillit të Qytetit të Shkupit ishin të pranishëm sindikatat përfaqësuese të NQP-së dhe prisnim një përgjigje të shpejtë dhe të shprehur pas nismave të partive politike se mjete të caktuara do të transferohen në llogarinë e NQP-së dhe do të përmbushen detyrimet ndaj punonjësve. Ne ishim naivë të duke menduar se kjo do të ndodhte. Saga vazhdoi deri pak para orës 17:00 kur ne kërkuam fjalë nga spikeri dhe nuk e morëm, pas së cilës seanca e Këshillit u ndërpre në mënyrë që të përgjigjemi se çfarë do të bëjnë sindikatat gjatë ditës së nesërme”, deklaroi dje kryetari i organizatës sindikale të NQP-së Miço Stojanovski.

Këshilltarët në Qytetin e Shkupit dje mes vete akuzoheshin se kush është fajtor për situatën në të cilën ka ardhur kjo ndërmarrje publike. Nga VMRO-DPMNE kërkuan përgjegjësi nga Arsovska, ndërsa nga LSDM-ja akuzuan se për herë të parë shkupjanët do të mbesin pa transport urban dhe se për këtë është fajtor pushteti lokal.

Dje me disa autobusë udhëheqësia e NQP-së e bllokoi edhe rrugën para Qeverisë për shkak të mos-pagesës së borxhit prej dy milionë euro, ndërsa të punësuarit protestonin në rrethin e ndërmarrjes për shkak të mospagesës së pagës së mbetur.

Të fundit