19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shtetas të Maqedonisë së Veriut kthehen nga aeroporti në Sofje para nisjes për në Cyrih

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut me nënshtetësi të dyfishtë, mes të cilëve edhe 12 punëtorë sezonal nga Dellçeva dhe Strumica, u kthyen nga aeroporti i Sofjes para se të niseshin për në Cyrih.

Siç konfirmojnë vetë udhëtarët, kthimi nga aeroporti ndodhi 10 minuta para nisjes së aeroplanit, edhe pse kishin blerë biletë aeroplani dhe deklaratë për korridor, në fakt për transport nga VK “Gjushevë” për në aeroportin e Sofjes.

“Punonjësit e kompanisë, pa asnjë sqarim nuk na lejuan të shkonim në punë të përkohshme në Zvicër, edhe pse ne kemi kontratë të vlefshme për qëndrimin dhe punë në këtë vend. Kthehen udhëtarët jo vetëm me shtetësi të Maqedonisë së Veriut dhe të dyfishtë, por edhe nga vendet e tjera, vetëm 10 minuta para se të hyjnë në aeroplan, gjë që e bëri të pamundur që ne të reagonim ligjërisht”, thonë udhëtarët që ishin kthyer nga aeroporti, njoftojnë për MEDIAL-n, një pjesë e qytetarëve të kthyer të Maqedonisë së Veriut.

Kthimi nga aeroporti, siç shtuan ata, ndodhi edhe pse të gjitha procedurat dhe kontrollet ishin bërë më parë, por kur duhej të hynin në aeroplan, ata thjesht i kthyen ato, gjë që i dështoi plotësisht biletat e tyre të aeroplanit dhe kontratën e punës me punëdhënësit zviceranë.

Ata me shtetësi të Maqedonisë së Veriut dhe të dyfishtë tani janë në izolim 14-ditor në shtëpi.

“Në 14 ditët e ardhshme ne nuk do të jemi në mundësi të reagojmë ndaj padrejtësisë që na është shkaktuar, sepse jemi në vetizolim. Sidoqoftë, ne do të kërkojmë kompensim ligjor për këtë grabitje nga kompania. Kjo që ndodhi me ne, le të jetë mësim për të gjithë të tjerët që planifikojnë të përdorin shërbimet e linjës ajrore bullgare”, thonë disa nga udhëtarët që për shkak të pamundësisë për të dhënë deklaratë, njoftuan MEDIAL-n, nëpërmjet telefonit për rastin.

Ata theksojnë se në vendkalimet kufitare nga të dy palët të Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë, si dhe policia kufitare nga të dy palët, janë trajtuar në mënyrë korrekte pas kthimit të tyre në vend, ndërsa veprimet ligjore do të drejtohen ndaj kompanisë “Er-Bulgaria” nga e cila do të kërkojnë dëmshpërblim dhe kthim të plotë të mjeteve për biletat e aeroplanit. bs/bsh/

Të fundit