20/05/2024
19.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shumica e qytetarëve në Maqedoni mund të marrin ndihmë një herë nga shteti deri në 10,000 denarë

Një grup i ri i masave që do të rrisin konsumin publik dhe personal është duke u përgatitur nga Qeveria, si pjesë e paketës së tretë të masave për të shpëtuar ekonominë e Maqedonisë.

Një nga opsionet është që qytetarët të marrin para për të rritur konsumin personal, i cili, sipas Bankës Kombëtare, do të ulet ndjeshëm këtë vit.

Siç ka mësuar TV 24, janë duke u marrë në konsideratë disa variante, ndërsa për masën janë planifikuar rreth 70 milion euro.

Rastet sociale, të papunët, të rinjtë dhe veçanërisht studentët, mund të marrin një ndihmë financiare një herë, e cila sipas disa vlerësimeve mund të arrijë deri në 10,000 denarë.

Përveç stimulimit të konsumit privat, masat e reja parashikojnë gjithashtu rritje të konsumit publik duke detyruar projekte kapitale.

Masat e reja duhet të përfshihen në ribalancën e përgatitur nga Ministria e Financave.

Të fundit