22/04/2024
7.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shumica e rusëve në Maqedoni votuan për Putin: Në Serbi dhe Mal të Zi ai nuk mori mbështetje

Shumica e rusëve në Maqedoni votuan për presidentin rus Vladimir Putin.

Rreth 88,1 për qind e rusëve në Maqedoni votuan për Putinin në zgjedhjet presidenciale, dhe kjo përqindje është vetëm 10,84 për qind në Serbi dhe 8,41 për qind në Mal të Zi. Rezultatet e komisionit zgjedhor të Rusisë janë transmetuar nga “Radio Evropa e Lirë”.

Në fakt, rusët në Serbi dhe Mal të Zi në masë dërrmuese i besuan Vladislav Davankov, kundërshtari i Putinit nga partia “Njerëz të rinj”. Ai është nënkryetar i Dumës së Shtetit – asamblesë ruse.

Përqindja e rusëve që votuan për Putinin është gjithashtu e lartë në Bosnje dhe Hercegovinë (BiH), por është pothuajse 10 përqind më e ulët se ajo në Maqedoni dhe arrin në 77.2 përqind. Gjatë votimit në Rusi janë regjistruar edhe incidente. Ka pasur raste kur një votues i ka vënë flakën një kutie votimi, një tjetër ka hedhur bojë në kuti etj. Mbështetësit e liderit të ndjerë të opozitës ruse Alexei Navalny u mblodhën para qendrave të votimit në radhë për të shprehur revoltën e tyre.

Të fundit