25/07/2024
17.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Spasovski: Sulmi i hakerëve ndaj Fondit të Shëndetësisë është pjesë e luftës hibride

“KËRKUAM MBËSHTETJE EDHE NGA INSTITUCIONET NDËRKOMBËTARE”

Sulmi i hakerëve ndaj Fondit Shëndetësor është pjesë e luftës hibride. Hetimet vazhdojnë, të gjitha shërbimet janë aktivizuar me kapacitet të plotë dhe shpresoj që së shpejti të kemi rezultate. MPB ka kërkuar mbështetje nga institucionet ndërkombëtare për sulme të tilla hibride për të mbrojtur sa më shumë sistemin, tha sot ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski.

“Atje është një sulm hibrid që përdoret për të hyrë në sistemin e tyre. Departamenti ynë po punon intensivisht, kërkojmë mbështetjen e partnerëve ndërkombëtarë për të mbrojtur sistemin, sa më shumë që të jetë e mundur, për të vazhduar më tej. Kjo duhet të na tregojë se të gjithë duhet të jemi pjesë e mbrojtjes së atij sistemi, t’i kushtojmë më shumë vëmendje sulmeve, të rrisim rezistencën e institucioneve sepse një institucion nuk mund t’i mbrojë të gjitha institucionet. Secili duhet të ketë mbrojtje dhe ekspertë që e bëjnë atë” – deklaroi Oliver Spasovski.

Spasovski gjithashtu konfirmoi se ka raportim për sulm në MPB-në për krime kibernetike dhe hetimet janë duke u zhvilluar, por theksoi se mbrojtja e institucioneve duhet të jetë një proces dinamik njësoj si procesi dinamik i zhvillimit elektronik.

Ndryshe, për të dhjetën ditë, baza e të dhënave të Fondit të Shëndetësisë është bllokuar për shkak të një sulmi hakerësh, po reagojnë punonjës shëndetësorë dhe pacientë. /KlanMacedonia/

Të fundit