21/07/2024
27.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

SPB-Tetovë aksion ndaj motoçiklistëve, 33 dënime

Brenda aktiviteteve të vazhdueshme të ndërmarra nga SPB-Tetovë për rend më të madh dhe siguri në trafik, dje në periudhën nga ora 17.00 deri në 23.00, është realizuar kontroll i veprimeve për shkeljet që kryhen nga shoferët e motoçikletave. Në kontroll, janë zbuluar dhe sanksionuar gjithsej 33 shkelje respektivisht 28 në Tetovë dhe 5 në Gostivar, shumica e të cilave nuk kishin përdorur helmetë mbrojtëse në kokë, , pastaj 5 për drejtim pa patentë shofer, 3 me polisë të skaduar të sigurimit. Kundër shoferëve janë përgaditur parashtresat e parapara ligjore, kurse gjatë kontrollit janë zbuluar dhe sanksionuar edhe 14 lloje tjera të shkeljeve të trafikut . SPB-Tetovë apelon shoferët e motorrëve në kohën e duhur ti vazhdojnë polisat e sigurimit ose regjistrimet, të mos menaxhojnë motor pa dhënë provimin e patent shoferit apo leje adekuate, sepse ata në këtë mënyrë do të kontribuojnë për sigurinë personale dhe sigurinë e pjesëmarrësve të tjerë të trafikut.

Të fundit