17/06/2024
23.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Sportistët shqiptarë të anashkaluar por edhe të heshtur

Ceremonia e shpalljes së sportistëve më të mirë për vitin 2022 nga ana e Agjencionit për Rini dhe Sport edhe njëherë anashkaloi sportistët e dalluar shqiptarë.Të arriturat e sportistëve shqiptarë në Maqedoninë e veriut janë të shumta, sidomos në futboll, në sportet luftarake por kjo nuk ka mjaftuar që të shpërblehen për mundin dhe sukseset e arritura.Ndërkaq, gjatë ditës së sotme kontaktuam me sportistë dhe puntorë sportivë në Tetovë por asnjëri prej tyre nuk deshi që të flasë para kamerave.Kur janë në pyetje sukset e tyre, ata gjithmonë nuk hezitojnë që të flasin para kamerave, madje disa prej tyre me imponime ndërkaq, kur thirren nga gazetarët për të folur për këto rasteata hezitojnë.Mos reagimi I sportistëve dhe puntorëve në sportë bashkë edhe me analistët e kësajfushe, ndoshta ka të bëjë me frikën nga humbja e privilegjeve dhe mjeteve financiare që I ndan kjo agjenci për ekipet e sportit prandaj le të vazhdojë ky avaz edhe në të ardhmen sepse këtë e meritojmë.Agjencia për Rini dhe Sport dhe Lidhja e Sporteve të Maqedonisë së Veriut në një ceremoni solemne zgjodhën më të mirët për vitin 2022. Çmimi për sportistin më të mirë të Maqedonisë i takoi mundësit Vladimir Egorov.Në konkurrencën e femrave,çmimi për sportisten më të mirë shkoi për Olivera Nakovska Bikova, e cila fitoi titujt si në Kampionatin Evropian ashtu edhe në atë Botëror në gjueti me hark. Si ekipe më të suksesshme kombëtare u zgjodhën reprezentacioni I hendbollit për senior . Trajner dhe seleksionues më i suksesshëm është Dejan Mitrovski, ndërsa çmimi për federate më sukseshme sportive u shpallë Federata e Hendbollit të Maqedonisë. Boksieri Petar Arsovski dhe kikbokserja Jadranka Temelkova u zgjodhën si sportistë më të mirë tek të rinjt. Notari i ri Marko Pejçinovski, si dhe Haris Beqiri, i cili ia doli të bënte Everesting, morën çmime për arritjen e vitit. Me statueja nderi u nderuan Kiril Lazarov dhe Goran Pandev.Ekipi i karatesë i universitetit “Kirili dhe Metodi” u zgjodh ekipi sportiv më i suksesshëm në garën universitare. Klubi sportiv shkollor më i suksesshëm në shkollën fillore është “Vasil Glavinov” nga Velesi, ndërsa nga shkollat e mesme “Niko Nestor” nga Struga.TV KOHA

Të fundit