22/04/2024
7.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Talat Xhaferi: Për një muaj kush të dojë mund të marrë letërnjoftim

Kryeministri Talat Xhaferi sot në një konferencë për media në Qeveri nuk ka pranuar t’i përgjigjet pyetjes së një gazetari konkretisht nëse qytetarët do të mund të votojnë në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale nëse nuk i rinovojnë dokumentet personale.

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve kërkoi më parë që pasaportat me emrin e vjetër kushtetues të jenë të vlefshme për identifikim në ditën e votimit nëse nuk kanë afat, në një situatë ku qytetarët nuk do të arrijnë të ndryshojnë në kohë kartën e identitetit.

Xhaferi ka thënë vetëm se sipas dinamikës së dhënies së dokumenteve personale që ka marrë nga MPB-ja, ka konstatuar se qytetarit i duhet një muaj për të marrë një kartë të re personale nga momenti i inicimit të saj.

“Statistikat ditore thonë se nga data 1 deri më 29 shkurt kanë qenë gjithsej 123.983 dokumente udhëtimi, prej të cilave janë lëshuar 95.267, ky është tregues i dinamikës së punës, pra në një muaj mbi 95.000. Kërkesa për letërnjoftime kanë qenë 82235, ndërsa janë lëshuar 71410.

Kanë mbetur vetëm 50 ditë deri në zgjedhje, me këtë dinamikë, 100 mijë që nuk kanë dokumente, pas kësaj dinamike gjatë muajit mars, të gjithë mund të pajisen me dokumente përkatëse, por qytetari duhet të bëjë kërkesë, nëse nuk ka. një kartë identiteti. Pra, një qytetar mund ta nxjerrë dokumentin për një muaj”, tha Xhaferi, por konkretisht nuk tha se kur i kanë dorëzuar kërkesat qytetarët që i kanë marrë dokumentet në shkurt.

Ish-kryetari i Kuvendit tha se gjatë kësaj periudhe do t’i lihej hapësirë ​​iniciativës qytetare dhe do të shqyrtohej më tej se çfarë vendimi do të merrte Qeveria.

Të fundit