25/07/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Të akuzuarit në rastin e abuzimit seksual lirohen në shtëpi: gjykata urdhëroi arrest shtëpiak

Të akuzuarit në rastin e abuzimit seksual ku viktima është një vajzë 14-vjeçare nga Velesi janë liruar në arrest shtëpiak, mëson “A1on”.

Ndonëse prokuroria kërkoi masën e paraburgimit për shtatë nga nëntë të pandehurit që u arrestuan ditën e djeshme, gjykata vlerësoi se ata nuk janë kanosje dhe në vend të masës së ndalimit efektiv, ka caktuar vetëm masën e arrestit në shtëpi, mësoi “A1on” nga burime nga. prokurorisë.

Kur të pandehurit u paraqitën para gjyqtarit në procedurë paraprake, prokuroria kërkoi vetëm masa sigurie për dy nga të pandehurit, por për shtatë të pandehurit për abuzim seksual të një personi të dobët, trafikim të fëmijëve dhe veprën penale të prodhimit dhe shpërndarjes së fëmijës. pornografisë, ata kërkuan paraburgim.

Gjykata, ndryshe nga prokuroria, vlerësoi se nuk ka rrezik arratisjeje apo përsëritje të krimit dhe të pandehurit janë liruar që nga mbrëmja herët në mëngjes rreth orës tre dhe ndodhen në shtëpitë e tyre.

Hetimi për abuzim seksual, ku viktima është një vajzë 14-vjeçare nga Velesi, u zgjerua me dhjetë persona të tjerë, nëntë janë arrestuar dhe një është në arrati pas aksionit të djeshëm të policisë.
Prokurori Publik nga Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, në bazë të provave të mbledhura gjatë procedurës hetimore, ka vazhduar procedurën edhe ndaj dhjetë personave të dyshuar për abuzim seksual dhe përgatitje të materialit pornografik.

– Në janar të këtij viti, prokurori në fjalë ka nxjerrë një urdhër ndaj pesë personave që kanë abuzuar seksualisht me një të mitur dhe kanë prodhuar materiale pornografike. Pas veprimeve të ndërmarra gjatë procedurës hetimore, prokurori publik ka siguruar prova të forta në bazë të të cilave, në bashkëpunim me Njësinë Kombëtare për Ndalimin e Kontrabandës së Emigrantëve dhe Trafikimit me Qenie Njerëzore pranë MPB-së, ka kryer sot aksionin. Kontrollet janë kryer në disa lokacione në Veles dhe në një lokacion në Shkup dhe Tetovë, ndërsa nëntë persona janë ndaluar, ndërsa një i dyshuar ndodhet jashtë vendit, thuhet në njoftimin e JORSM.

Duke vlerësuar se ekzistojnë rrethana që justifikojnë frikën nga rreziku i arratisjes, se do të fshehin, falsifikojnë ose shkatërrojnë gjurmët e krimit dhe se duke ndikuar mbi dëshmitarët dhe bashkëpunëtorët do të pengojnë hetimin, si dhe frikën nëse mbrojnë lirinë se do ta përsërisin rastin, prokurori publik i ka dorëzuar gjyqtarit të procedurës paraprake propozimin për caktimin e masës së paraburgimit për tetë të dyshuar dhe masa për sigurimin e dy personave të dyshuar për prodhimin dhe shpërndarjen e pornografisë së fëmijëve.

I dyshuari i parë, një burrë nga Velesi (25), e ka takuar vajzën në rrjetin social Instagram dhe pasi ka fituar besimin e saj, pasi ka fituar besimin e saj ka kryer marrëdhënie seksuale me të dhe ka filmuar lidhjen. Më pas ai përdori materialin e regjistruar për ta shantazhuar dhe për ta detyruar atë të kryente marrëdhënie seksuale me miqtë e tij. Tmerri për një vajzë 14-vjeçare zgjati më shumë se një vit.

Për krimet e trafikimit të fëmijës dhe abuzimit seksual të një personi të dobët parashikohen dënime me burgim të paktën 8 vjet, ndërsa për krimin e prodhimit dhe shpërndarjes së pornografisë së fëmijëve parashikohet dënim me burg nga 3 deri në 5 vjet.

Të fundit