25/07/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Të punësuarit nga Ministria e Kulturës në protestë, kërkojnë rritje të pagave

Të punësuarit në Ministrinë e Kulturës, Drejtoria për mbrojtje të trashëgimisë kulturore dhe Agjencia për film sot u tubuan në protestë para Ministrisë së Financave, duke shprehur pakënaqësinë për shkak të pagave të tyre mujore.

Siç deklaroi kryetari i Organizatës sindikale pranë Ministrisë së Kulturës së DOJSH-it, Branko Kostovski, pagat e pothuaj 70 për qind të të punësuarve në këto tre institucione janë të njëjta me pagën mesatare në shtet, ndërsa dallimi me pagat e të punëlsuarve në pozitat e njëjta në institucione nga sfera e kulturës është edhe nga 10 mijë denarë.

Претседателот на Синдикалната организација при Министерството за култура на УПОЗ, Бранко Костовски Фото/МИА

Ai shtoi se Organizata sindikale pranë Ministrisë së Kulturës tashmë ka përgatitur Propozim-tekst të marrëveshjes kolektive, e cila parashikon rritje objektive dhe korrekte të pagave të të punësuarve, për të cilin vitin e kaluar Ministria e Financave dha mendim negativ. Por, pas vetëm disa ditëve, siç tha, me Ligjin për buxhete u konfirmua rritja e pagave prej 30 për qind për të punësuar në Ministrinë e Financave.

“Ne e përshëndesim rritjen e pagave të kolegëve tanë nga Ministria e Financave, por në të njëjtën kohë kërkojmë nga ministri i Financave, Qeveria dhe kryeministri të mos lejojnë trajtim të pabarabartë të të punësuarve në organet shtetërore. I inkurajojmë edhe kolegët tanë në ministritë tjera të na bashkangjiten dhe bashkarisht ta fitojmë atë që na takon. Ne kemi përkrahje nga udhëheqësia, nga personat përgjegjës në Ministrinë e Kulturës dhe do ta vazhdojmë përmes rrugës institucionale të kërkojmë rritje të pagave”, tha Kostovski.

Протест Фото/МИА

Ai shtoi se se administata shtetërore nuk guxon dhe nuk duhet të nënçmohet me kurrfarë kualifikimesh, por puna e saj duhet të vlerësohet dhe çmohet.

Të fundit