16/07/2024
25.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Të respektohen rekomandimet për mbrojtje kundër koronavirusit dhe qytetarët me simptoma të paraqiten

Detyrueshëm dhe shpesh të lahen duart me sapun dhe ujë edhe atëherë kurrë nuk duket që janë të papastërta ose të përdorët pastrues për duar që përmban alkool, ndërsa gjatë kollitjes apo teshtitjes të mbyllet goja dhe hunda me faculetë apo me pëllëmbën e dorës. Pas përdorimit, faculeta të hidhet në shporta të mbyllura, ndërsa gjatë kollitjes apo teshtitjes, si dhe gjatë përkujdesjes për të sëmurë, detyrimisht të lahen duart. Kjo është pjesë e rekomandimeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë për mbrojtje nga koronavirusit.

Nevojë është të vendosni mbrojtje shtesë të ushqimit – të mos konsumoni ushqim të bërë nga kafshët e sëmura, të vendosni mbrojtje shtesë kur përgatitni ushqim – të përdorni enë dhe thika të ndryshme për përgatitjen dhe copëtimin e ushqimit të papërpunuar, dhe detyrimisht të lani duart pas çdo përgatitje, ndërsa kur përgatisin mish dhe vezë ato duhet bukur në mënyrë termike të përpunohen.

https://www.facebook.com/filipce.venko/videos/744504589290200/

Për më tepër, mbrojtja e veçantë duhet të vendoset kur veproni në tregje të hapura, në fakt është e detyrueshme të vishni pajisje mbrojtëse, doreza, maska ​​dhe pallto gjatë kryerjes së punës me kafshë ose produkte me origjinë shtazore, pas përdorimit të gjitha pajisjet të hiqen dhe të lahen për çdo ditë, të merret parasysh mbrojtja e familjes nga pajisjet e dëmtuara të punës, mbroni popullsinë nga ftohja, në fakt shmangni kontaktin e pambrojtur me të sëmurët (përfshirë gojën, hundën dhe sytë), si dhe kontaktin e pambrojtur me familjen ose kafshët e egra.

Pasagjerët të cilët pas mbërritjes në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut kanë simptoma të dyshimta të ngjashme me koronavirusin, duhet të lajmërojnë në numrat e kontaktit të publikuar nga Ministria e Shëndetësisë, që janë të ndara në rajone. MIA.bs/

Të fundit