19/06/2024
25.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Telekom i Maqedonis: Ne nuk kemi rrjet 5G në përdorim

Telekom i    Maqedonis  përgjigjet se ata nuk kanë një rrjet 5G në përdorim, pas informacionit të postuar në rrjetet sociale se ata kanë  aktivizuar një rrjet që ka ndikim negativ në shëndetin e qytetarëve.

Telekom i    Maqedonis   në një deklaratë se pa prova dhe fakte duke shpërndarë lajme të rreme dhe artikuj të mediave të vjetra nga 2018 dhe 2019 në kontekstin e gabuar, duke krijuar një fushatë të rreme dhe negative të rrjetit 5G dhe përhapjen e panikut të panevojshëm kur duhet të qëndrojmë të qetë.

Telekom i   Maqedonis me shumë përgjegjsi thot se nuk ka rjet 5G në përdorim. Autoritetet nuk kanë zbatuar asnjë procedurë të alokimit të frekuencës 5G. Deri më tani është bërë demonstrimi i parë në 2018 dhe janë realizuar teste për funksionimin e kësaj teknologjie të re vetëm në kushte laboratorike dhe në një hapësirë ​​të kufizuar në vitin 2019 Pra, të gjitha sulmet që aktualisht janë duke kaluar në testime masive në të gjithë vendin janë të pabaza. 5G është një standard i ri teknologjik në të gjithë botën, dhe çdo vend vendos të zbatojë 5G sipas një metodologjie shkencore të standardizuar më parë që operatorët duhet të ndjekin dhe monitorojnë nga autoritetet kompetente, “tha Telekom.

Ata shtojnë se si një institucion kompetent, AEC bën rregullisht matje për rrezatimin jo-jonizues. Në Dhjetor 2019, AEC testoi instalimin e gjykimit 5G, duke zbuluar se ekspozimi total i rrezatimit në hapësirën e testimit 5G ishte shumë më poshtë se kufijtë maksimalë të lejueshëm.

Si drejtues në teknologjitë e reja të komunikimit, qëllimi ynë është të sjellim teknologjitë më të fundit në dobi të qytetarëve dhe të gjithë shoqërisë, duke i mbajtur të gjitha hapat e sigurisë në bashkëpunim me institucionet kompetente dhe shtetin.

Në një situatë globale pandemike, përparësia jonë është të ofrojmë komunikim pa probleme përmes infrastrukturës ekzistuese. Le të mos lejojmë që lajmet e rreme dhe sulmet të krijojnë panik midis qytetarëve “, thonë nga Telekomi i Maqedonis.MakfaxTë fundit