27/05/2024
19 C
Tetovo

Të tjera lajme

Tërmete sot në mëngjes në Strumicë dhe Shtip

 Herët në mëngjes janë regjistruar dy tërmete njëri nga të cilët ka qenë 120 kilometra në juglindje nga Shkupi, në rajonin epiqendror të Strumicës, ndërsa i dyti 70 kilometra në juglindje nga Shkupi dhe vjen nga rajoni epiqendror Shën Nikollë – Shtip, kumtoi Observatori sizmologjik në kuadër të Fakultetit Matematiko-natyror në Shkup.

Tërmeti i parë është regjistruar në orën 4 e 55 minuta me Magnitudë lokale sipas Rihterit ML. 2.2 dhe intensitet prej tri ballësh sipas Shkallës makrosizmike evropiane dhe është ndjerë nga popullata në Strumicë dhe rrethinë, ndërsa i dyti ka ndodhur në orën 6 e 32 minuta me Magnitudë lokale të Rihterit ML 2.0 dhe intensitet prej tre ballësh sipas Shkallës Makrosizmike evropiane dhe është ndjerë nga popullata në Shtip dhe rrethinë.

Të fundit