13/07/2024
24.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Trenat e anuluar nga Shkupi në Manastir rikthehen në funksion, të rinjtë dhe pensionistët do të lëvizin falas çdo fundjavë të dytë të muajit

Pas gati një viti pas anulimit të dy trenave në ditë në linjën Shkup – Manastir – Shkup, NP “Hekurudhat e Maqedonisë” po i kthen të njëjtat linja të nisjes dhe mbërritjes. Po rikthehet edhe udhëtimi falas me tren për të rinjtë dhe pensionistët, një praktikë që u pezullua gjatë pandemisë Covid-19.

Anulimi fillimisht ka ndodhur në tetor të vitit të kaluar, ku janë anuluar dy termine në ditë në linjën Shkup-Manastir-Shkup, duke lënë vetëm një  në ditë.

Në ndërkohë hekurudhat ishte duke blerë pjesë rezervë për servisimin e lokomotivave kineze me naftë që montoheshin në këtë destinacion.

Sipas vendimit të ri të Qeverisë së rreth 10 viteve më parë, të gjithë të rinjtë deri në 27 vjeç, studentë dhe gjimnazistë do të mund të përdorin transportin hekurudhor pa pagesë në të gjitha destinacionet e vendit ku ka tren. çdo të dielë të parë dhe të tretë të muajit gjatë fundjavave.

Gjithashtu, për pensionistët, pra për të gjitha gratë mbi 62 vjeç dhe burrat mbi 64 vjeç, kjo masë do të zbatohet çdo fundjavë të dytë të muajit.

Ndonëse nuk dihet saktësisht se kur, sipas informacioneve të “Hekurudhave të Maqedonisë”, trenat që qarkullonin në linjën Manastir-Shkup-Manastir janë kthyer nga muaji prill. Sipas orarit: nga Shkupi për Manastir niset treni në orën 18:53, pasdite në 14:30 dhe në ora 20:05. Nga Manastiri në Shkup, i vetmi që ka mbetur, ai që niset në orën 3:14 të mëngjesit, vazhdon të vrapojë. I dyti Manastir-Shkup niset në ora 12:47 pasdite dhe treni i fundit nga Manastiri niset në orën 18:23 pasdite.

Nga maji i vitit 2021 janë anuluar trenat në linjat Shkup-Kërçovë-Shkup dhe Shkup-Koçan-Shkup, nuk ka të dhëna për kthimin e tyre. Vitin e kaluar janë anuluar të gjithë trenat në linjën Shkup-Kumanovë-Tabanovc-Shkup, si dhe është anuluar edhe treni i shpejtë Shkup-Prishtinë-Shkup.

Të fundit