25/04/2024
8.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Trupi i 14-vjeçares Vanja i dorëzohet familjes, është kryer edhe autopsia e trupit

Autopsia e trupit të 14-vjeçares Vanja Gjorçevska në Institutin për Mjekësi Ligjore dhe Kriminologji në Shkup ka përfunduar dje dhe trupi i pajetë i është dorëzuar familjes. Analizat pas autopsisë, të cilat duhet të përcaktojnë shkaqet e vdekjes së dhunshme, kohën e vdekjes së vajzës… janë në zhvillim e sipër dhe pasi të kenë përfunduar plotësisht, do të përgatitet procesverbali i autopsisë, i cili me të gjitha të dhënat dhe analizat e plota. do t’i dorëzohet Prokurorisë Themelore Publike Shkup. Ky raport do të jetë pjesë e provave kyçe në hetimin e kësaj ngjarjeje të rëndë.

Vajza 14-vjeçare e zhdukur më 27 nëntor në orën 7:30 të mëngjesit u gjet e vrarë pak ditë më vonë.

Në afërsi të Velesit është gjetur edhe trupi i pajetë i P.Zh.(74) nga Velesi, i cili ishte raportuar i zhdukur më 24 nëntor 2023. Informacioni zyrtar është se të njëjtët persona vranë si Vanya dhe Veleshan.

Të dyshuarit Velibor Manevski, Vlatko Keshishov dhe Bore Videvski pardje kanë përfunduar në paraburgim prej 48 orësh, i cili përfundon nesër. Nëse do të kërkohet një masë shtesë do të duhet të njoftohet nga PTHP e Shkupit. I ati i Vanjës, i dyshuar si pjesëmarrës në aktin e rëndë të rrëmbimit të vajzës së tij, e cila më pas mbeti e vrarë, i është dhënë paraburgim prej 48 orësh.

Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) dje ka lëshuar fletarrest ndërkombëtar për Ljupço Palevski-Palço, i dyshuari kryesor për rrëmbimin dhe vrasjen e 14-vjeçares Vanja Gjorçevska dhe 74-vjeçarit Pançe Zhezhovski nga Velesi.

Të fundit