24/07/2024
27.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Tupançevski: Digjitalizimi i gjykatave do të kontribuojë në shtypjen e krimit të organizuar

Sistemi AKMIS në gjykata dhe sistemi “Kejs menaxhimi” në prokurorinë publike janë dy mjetet që do të ndihmojnë në zbulimin e situatave të këqija dhe përmirësimin e efikasitetit të gjyqësorit dhe prokurorisë, tha ministri i Drejtësisë, Nikolla Tupançevski në konferencën vjetore “Viti i mundësive të reja”.

Ai shtoi se këto dy sisteme, të ndihmuara me Ligjin për menaxhimin e lëvizjes së lëndëve në gjykata, do të kontribuojnë që të dihet saktësisht se në cilën fazë të procedurës ndodhet lënda.

“Kjo është e rëndësishme sepse do të mund të përcjellet rasti gjyqësor nga faza fillestare deri në fund, ku është dhe cilat janë arsyet e vonesës së mundshme”, theksoi Tupançevski.

Ministri i Drejtësisë theksoi se digjitalizimi i gjykatave është një nga faktorët që do të kontribuojë në shtypjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit duke lidhur gjykatat dhe institucionet publike./Telegrafi/

Të fundit